Svédmasszázs

A svédmasszázs a legelterjetebb fogásai,a simító,dörzsölő,rezegtető,gyúró és ütögető paskoló mozdulatok.

A masszőr előszőr felszínes és mély simítások alkalmazásával segíti elő a test általános ellazulásást.
A simító mozdulatok segítségével egyenletesen elosztatja a masszázskrémet,vagy a masszázsolajat a testen.

A mély simítások mindig a szív felé irányulnak,amik segítik a vérkeringést és testnedvek keringését.

A simító mozdulatok után a gyúrás következik a háton, a mellkas felső részén,a lábon és a fartályékon.

A gyúrás ellazítja sz izmokat,szétválasztja a merev izomrostokat,serkenti a vérkeringést.

A rezegtető mozdulatok lazítanak és stimulálnak. Az izmok tonizálása az ütögetés különféle formáit alkalmazzák,melyek lehetnek erősek,enyhén lassúak vagy gyorsak egyaránt.

A dörzsölés két újjal történik a test speciális pontjain.

A megfelelő hatás érdekében minimun 45 perc javasolt, de legjobb ha 60-70 percet tudunk rá szánni.

A svédmasszázs művészet,az érintés ápolja a testet lelket,szellemet engedd hogy átjárjon ez a csodálatos érzés.
Nálam biztos érzéki kezek között élvezheted a masszázs csodálatos hatásait.


- A masszázs alkalmazásánál a szevezetben egymással,sokban összefüggő élettani hatások jönnek létre,ennek során egy bizonyos hormon,az endorfin termelődik,ami testi lelki harmóniához vezet.

- A masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik,közben emelkedik a bőr hőmérséklete is.

- A fogások alkalmazása közben olyan kémiai anyagok termelődnek,amelyek értágító hatásuak és a vérkeringést élénkebbé teszik,ezáltal hozzájárul a szövetek jobb táplálkozásáshoz,élénkül a sejtek anyagcseréje.

- Masszázs közben fokozódik a faggyú és verejtékelválasztás is.

- Masszázs hatásásra fokozódik a vérkeringés,megváltozik a szervezetben keringő vér eloszlása,a percenkénti pulzusszám és a vérnyomás.Fokozódik a nyirokkeringés is.A keringés fokozódása mellett változik az anyagcsere,a testhőmérséklet,a légzés,fokozódik a vizelet kiválasztás,ezáltal a méregtelenítés.

- Erős ingerlő fogások alkalmazása,ingerlő élénkítő hatású,fokozza a szervezet aktivitását.

- Az előbbiekkel ellentétben nyugtató jellegű fogások a test elernyedéséshez,pihenéséshez járulnak hozzá.

Honnan ered a svédmasszázs?

svédmasszázs A különféle masszázsok végigkísérték az emberi történelmet, hiszen a tevékenység jótékony hatását nehéz lenne vitatni. Az idők során számos különböző típus alakult ki, tisztázódtak le a hozzátartozó mozdulatok és hatások - ezek közül az egyik nem más, mint a svédmasszázs.

Valójában nem nehéz megtalálni az elnevezés eredetét, hiszen egy svéd úriember, Pehr Henrik Ling volt az, aki összegezte ennek a típusú masszázsnak a lényegét és kezdte el kidolgozni azt is, hogy milyen esetekben érdemes a svédmasszázs segítségét igénybe venni.

Maga a svédmasszázs elnevezés azonban nyilván nem tőle ered, hiszen különös is lett volna, ha saját maga nevezi el így a tevékenységet. Ezt a hivatkozást először a holland Mezger használta, aki szintén írt a témáról.

Nem véletlen, hogy a svédmasszázs mind a mai napig nagy népszerűségnek örvend, holott története még a 19. században kezdődött. Pozitív hatásai miatt bárkinek érdemes lehet kipróbálni - tedd Te is! Várlak szeretettel, gyere el hozzám!

Hogyan segít a svédmasszázs?

svédmasszázs A svédmasszázs már a 19. század óta nyújt az embereknek szerte a világon felfrissülést és gyógyírt. Mit tud ez a masszázsfajta, amit a masszázs többi típusa nem?

A svédmasszázs kiváló választás akkor, ha szeretnéd átmozgatni az izmaidat, ha megszabadulnál a stressztől vagy szeretnél végleg lemondani a merev, görcsös izmok okozta fájdalomról. A svédmasszázs erőteljes, gyúró, simító, dögönyöző technikájának köszönhetően képes arra, hogy a letapadt izmokat feloldja, kisimítsa a görcsöket, fokozza az izmok vérellátását és serkentse a vér és a nyirokrendszer áramlását.

Ez a masszázstechnika egyaránt ajánlott a hétköznapok ülőmunkájában elgémberedett átlagembernek, és a nagy fizikai aktivitást kifejtő sportolóknak egyaránt. A svédmasszázs számos jótékony hatása közé tartozik az is, hogy elősegíti az izmok regenerálódását, csökkenti a fájdalmat, előidézi a jobb alvást, stresszoldó, relaxáló hatású, és az emésztést is serkenti.

Tegyél egy próbát, és tapasztald meg a svédmasszázs nagyszerű hatását!